המאמר מתאר שימוש בניתוח לוגותרפי (Logoanalysis) ומציג מודל מפורט וברור, במסגרת ייעוץ לסטודנטים שמתמודדים עם אתגרים פסיכו-חברתיים, כגון דיכאון, חרדה ושימוש בסמים. הכותב מדגיש שהאתגרים הללו מהווים איום משמעותי על רווחתם של הסטודנטים ועל הצלחתם האקדמית, ומציע גישה של ניתוח לוגותרפי, המתמקדת לא רק בשיקום מאזן נפשי (homeostasis) לאחר משבר, אלא בעידוד הסטודנטים למצוא משמעות בחייהם ובאתגריהם.
גישת הניתוח הלוגותרפי מבוססת על רעיונותיו של ויקטור פרנקל ומדגישה שלושה עקרונות מרכזיים: חופש הרצון, הרצון למשמעות, ומשמעות בחיים.
הכותב מציג מודל של שישה שלבים מפורטים כולל מה המטרה של כל שלב ובאיזה טכניקה לוגותרפית יש להשתמש.המודל נועד לסייע למטפלים ללוות את הסטודנטים בחיפוש אחר משמעות.
כל שלב כולל טכניקות כמו דיאלוג סוקרטי, חיפוש אחר רמזי משמעות, ושימת דגש על חוויות וערכים משמעותיים. המודל מיועד להוציא את הסטודנט ממקום של קורבנות ולהעבירו לעמדה של יכולת בחירה ומציאת ערכים אותנטיים.
המאמר גם כולל דוגמת מקרה של סטודנט שהתמודד עם קשיים רבים כגון חוסר הצלחה אקדמית, כעס נמוך שליטה, ואתגרים חברתיים, והצליח באמצעות התהליך הלוגותרפי לגלות משמעות ולמצוא כיוון חדש בחייו.
The Use of Logoanalysis in a Student Counselling Context
Henry D. Mason
המאמר 10 עמ' PDF אנגלית
למאמרים נוספים בתחום טיפול ויעוץ
© Journal of Counselling and Development in Higher Education Southern Africa, 2(1), 41-50 © SAACDHE 2014 Mason, H. D. (2014).
© CITE: Mason, H. D. (2014). The use of logo-analysis in a student counselling context. Journal of Counselling and Development in Higher Education Southern Africa, 41
Link to article
This site is not for profit. ©All rights reserved to the authors and authors of the article and / or the book and / or to the source sites – we respect copyright and make an effort to locate the rights holders in the photographs and texts that come to us. If you have identified a photo or text on the site that you have rights to, you may contact us by email and request to stop publishing it or request to add your credit.