Sufferance, Freedom and Meaning: V.F and Heidegger‏

המאמר "סבל, חירות ומשמעות" מאת פרנצ'סקה ברנציו מתמקד בקשר בין סבל לחירות בחיי האדם, תוך התבססות על עבודותיהם של ויקטור פרנקל ומרטין היידגר.

ברנציו דנה בכך שהסבל הוא חלק בלתי נמנע מהקיום האנושי ובוחנת את הדרכים בהן אנשים מוצאים משמעות גם לנוכח הסבל. המאמר מדגיש את הלוגותרפיה של ויקטור פרנקל, אשר מבוססת על חיפוש האדם אחר משמעות, במיוחד ברגעים של סבל. פרנקל טוען שעל אף מגבלת הסבל, עדיין יש לאדם חירות לבחור את הגישה שלו כלפי הנסיבות. גישה זו נתפסת כמפתח לשמירה על כבוד האדם.חוויותיו של פרנקל במחנות הריכוז, שם הצליח לשמור על תחושת חירות פנימית ומשמעות אף בתנאים קשים, משמשות בסיס לגישתו.

ברנציו גם משווה בין הלוגותרפיה של פרנקל לבין הפילוסופיה הקיומית של היידגר, בעיקר המושג Dasein (היות בעולם) המגדיר את הקיום האנושי כמצב של תנועה בתוך העולם, שבו החירות והסבל קשורים זה בזה במבנה הקיום האנושי. שני האישים מדגישים שמציאת משמעות בסבל יכולה להוביל להבנה עמוקה יותר של החיים ושל החירות. פרנקל והיידגר שניהם עוסקים במושג התודעה הקיומית כל אחד מנקודת מבטו, היידגר מדבר על  ה Being   ועל   Dasein – הוויה אנושית מודעת, בעוד שפרנקל מתמקד במשמעות הקיום האנושי כדרך להתמודד עם סבל. שניהם עוסקים בשאלות קיומיות עמוקות כמו סבל, מוות וחירות, ומדברים על הדרך שבה אנו מפרשים את חיינו והקיום שלנו. היידגר נחשב לפילוסוף קיומי שמדבר על חוויית הקיום האנושי באופן מופשט ואונטולוגי, בעוד שפרנקל פועל מתוך מסגרת פסיכו-פילוסופית, כשהוא מציע גישות מעשיות למציאת משמעות.

המאמר מציע כי הן הלוגותרפיה והן הניתוח הקיומי של היידגר מספקים תובנות חשובות לגבי החוויה האנושית של סבל, והדרכים בהן ניתן לשמור על תחושת חירות ותכלית מול אתגרי החיים​

Sufferance, Freedom and Meaning: Viktor Frankl and Martin Heidegger‏

F r a n c e s c a  B r e n c i o
Western Sydney University, Australia

 המאמר 30 עמ' PDF אנגלית 

לקריאת המאמר המלא

לכל המאמרים באנגלית

למאמרים בנושא פילוסופיה קיומית

לרשימת כל הנושאים במגזין

CITE: Brencio, F. (2015). Sufferance, Freedom and Meaning: Viktor Frankl and Martin Heidegger. Studia Paedagogica Ignatiana, 18(1), 217-246

© Published by: Uniwersytet Ignatianum w Krakowie

© Journal: Studia Paedagogica Ignatiana

SPI (18) 2015
ISSN 2450-5358
e-ISSN 2450-5366
DOI: 10.12775/SPI.2015.011

This site is not for profit. ©All rights reserved to the authors and authors of the article and / or the book and / or to the source sites – we respect copyright and make an effort to locate the rights holders in the photographs and texts that come to us. If you have identified a photo or text on the site that you have rights to, you may contact us by email and request to stop publishing it or request to add your credit.

© Image by StockSnap from Pixabay

© Francesca Brencio image from Academia.edu

נכתב ע"י תוכן מקושר

כל הזכויות שמורות לכותבי ובעלי המאמר ו/או לאתרי המקור - אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים וטקסטים המגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום או טקסט שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו בדוא”ל ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם. This site is not for profit. All rights reserved to the authors and authors of the article and / or to the source sites - we respect copyright and make an effort to locate the rights holders in the photographs and texts that come to us. If you have identified a photo or text on the site that you have rights to, you may contact us by email and request to stop publishing it or request to add your credit.

אחרים קראו גם את:

museum

לוגותרפיה כפרקטיקה פילוסופית

©המאמר עוסק בקשר ההדוק בין לוגותרפיה לפילוסופיה, תוך הדגשת מקורותיה של הלוגותרפיה במסורת הפילוסופית של …

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן