לרגל 120 שנה להולדתו של ויקטור פרנקל, יצא לאור הספר "בין אדם למשמעות – המדריך ללוגותרפיה יישומית". הספר מרכז במקום אחד את עיקר הידע והמידע הדרוש למי שחוקר, לומד מלמד או עוסק בלוגותרפיה ובמשמעות בחיים.
הוא כולל 330 עמ' ומותח קו בין הפילוסופיה הקיומית לפרקטיקה היישומית הלוגותרפית והוא כולל את לקסיקון המונחים, המושגים והטכניקות הרחב ביותר שנאסף אי פעם במסגרת אחת.

מה הייחוד של הספר:
מרכז מידע רב במקום אחד: ספר לימודי שמרכז עבור כל מי שמתעניין בלוגותרפיה את כל התכנים, הכלים וההסברים כולל דוגמאות וגישות ליישום והכל בספר אחד.
מציג לקסיקון לוגותרפי מלא: מתאר בהרחבה ובבהירות 64 מונחים ומושגים, כולל שאלות לדוגמא והפניות למקור עבור כל מושג.
מאפשר הבנה של הפילוסופיה הקיומית: מציג בצורה ברורה תוך שימוש בטבלאות את עיקרי הרעיונות של עשרת ההוגים הקיומיים הגדולים: סרן קירקגור, פרידריך ניטשה, מקס שלר, גבריאל מרסל, מרטין היידגר, מרטין בובר, קרל יאספרס, ז'אן-פול סארטר, אלבר קאמי, עמנואל לוינס.
דגש על הפרקטיקה: מספק כלים מעשיים, דוגמאות, שאלונים, מודלים ודוגמאות שמאפשרים הרחבה והעמקה של יישומי הלוגותרפיה. הספר כולל דוגמאות ליישום הלוגותרפיה ב 16 תחומים במרחבי החיים .
מציע חידושים רעיונות ועדכונים: כלים חדשים, הרחבות על מושגים חשובים כמו: מודל "חותם אישי" (שמונת השלבים), שאלון "ספקטרום המשמעות", "מאיצי משמעות" , "מקדם אשמה" , "עוגנים ומפרשים", ועוד שפע מושגים וחידושים מרעננים אשר מרחיבים ומעמיקים את רפרטואר הכלים של הלוגותרפיסט.
ספר לימודי: הספר מציג מכלול רחב של רעיונות ומידע לסטודנטים חוקרים ומנחים. החל מהפילוסופיה האקזיסטנציאלית והמשך בדוגמאות ליישום הלוגותרפיה בתחומים שונים של מרחבי החיים. הצגת מבט מעמיק ורב-תחומי על גישתו ותפיסתו של ויקטור פרנקל, לצד חידושים ורעיונות שהמחבר מציע.
להזמנות לחץ כאן
פרקי הספר:
פרק א : האדם מחפש: עידן התודעה הקיומית – עוסק ביסודות התודעה הקיומית ובפתיחה להבנת הלוגותרפיה מתוך ההקשר ההיסטורי, הפילוסופי והאישי של החיפוש אחר משמעות.
פרק ב : ההוגים המרכזיים של הפילוסופיה הקיומית – מציג את ההוגים המרכזיים של הפילוסופיה הקיומית ואת אבני היסוד של הגישה, תוך הדגשת המתח בין קיום למהות, וחוויית האדם כישות מחפשת משמעות הפרק עוסק באותנטיות, בפמנולוגיה בדאגות קיומית ומבסס את הרקע הפילוסופי ללוגותרפיה, כבסיס להבנת נפש האדם בעידן המודרני.
פרק ג : מאיצי משמעות בשפת ההוגים – מציג את עשרת ההוגים הגדולים של הפילוסופיה הקיומית כמי שתרמו כל אחד בדרכו, רעיונות ותובנות שיכולים להניע את האדם למציאת משמעות. הפרק פורש את עיקרי הגותם תוך זיקוק הרעיונות שלהם המהווים למעשה "מאיצי המשמעות"
פרק ד: הלקסיקון המורחב ללוגותרפיה יישומית – מהווה לקסיקון מקיף ויישומי של הלוגותרפיה – מעין מילון חי של מושגים, עקרונות וטכניקות טיפוליות שנועדו להנגיש את הלוגותרפיה כתפיסה רעיונית וכתיפסה יישומית לעבודה בשטח. הפרק כולל 64 מונחים מושגים וטכניקות בלוגותרפיה.
פרק ה : חותם אישי – רעיונות, כלים וחידושים – עוסק ביישומים מתקדמים וחדשניים בלוגותרפיה. הפרק מציג את מודל "חותם אישי" – גישה פרקטית להתבוננות ולהובלת תהליך משמעות אישי, המורכב משמונה שלבים. הוא מדגיש את תפקיד הלוגותרפיסט כבן שיח, לא רק כמטפל, ומביא דוגמאות ליישום המודל בפועל. הפרק מציע רעיונות חידושים והרחבות בלוגותרפיה, למטפלים, מחנכים ומנחים, המחפשים להרחיב את סט הכלים הלוגותרפיים בעבודתם.
פרק ו : לוגופרקטיקה – דוגמאות יישום במרחבי החיים – מוקדש ליישום הלוגותרפיה במגוון תחומי החיים. הפרק מציג כיצד ניתן להחיל את עקרונות המשמעות ב 16 מרחבים שונים של הקיום האנושי כגון: זוגיות, עבודה, מגדר, אמונה, בריאות, הורות, קהילה, טראומה, קריירה, אמנות, רוחניות ועוד.
אמרו על הספר:
"מציאת משמעות בחיים היא משימה אקזיסטנציאלית מדרגה ראשונה בחשיבותה, החלה על כל אדם. היא חובה וזכות גם יחד. הספר – "בין אדם למשמעות, המדריך ללוגותרפיה יישומית" , מסייע באופן ממשי במימוש משימה זו לצד לימוד מעמיק של הלוגותרפיה ויישומה בחיים. המחבר מגיש לקוראיו, בשפה ברורה ומונגשת, סקירות מובנות ודוגמאות רבות, ומובטח למי שיקרא אותו, שיטעין את חייו בתוכן יקר ערך והגות נפלאה."
ד"ר רועי כהן, דוקטור לפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית, עו"ד ומגשר. מחבר הספר: "מסע אל פנימיות הרצון – המפגש הפסיכולוגי והפילוסופי בין ניטשה לרב קוק", בהוצאת הניר ועדרך
"יחודו של הספר הנו בחיבור במקום אחד, בין הרמה הפילוסופית ועד לרמת המעשה הטיפולית, המחבר מציג דוגמאות רבות ואף תיאורי מקרים במרחבי החיים השונים. היקף החומר המובא בספר מרשים ביותר, והלקסיקון הלוגותרפי המקיף מהווה כלי חיוני ללומדים ולחוקרים המבקשים להעמיק בלוגותרפיה"
ד"ר דידה קימור, דוקטור לפילוסופיה, לוגותרפיסטית, ממייסדי העמותה ללוגותרפיה ישראל, והעורכת המדעית של המהדורה החדשה של 'האדם מחפש משמעות'.
"הספר מבטא זיהוי איזשהו חוסר בספרות הלוגותרפית ובקרב העוסקים בתחום הטיפול והעדר חיבור מספיק מפורט ומונגש לקהל הקוראים בין הלוגופילוסופיה ללוגופרקטיקה, וניסיון לתת לכך מענה. באמצעות עבודה מאומצת, מדורגת, מדויקת, יצירתית ומקורית מוסיף שקד את הקוביה החסרה על ידי פריסת מניפה רחבה של ידע תיאורטי ומעשי, לקסיקון עשיר ומרשים של כל המונחים הלוגותרפיים, כלים יישומיים לעבודה מיידית עם אוכלוסיות שונות, דוגמאות מהשטח, חדשנות והתאמת הגישה לאתגרים בני זמננו, וכל זה בלשון שווה לכל נפש מבלי לפגוע באיכות התוצאה."
שגית שלמה, לוגותרפיסטית וחוקרת שירה ומשמעות, דוקטורנטית לפילוסופיה ( Ph.D) במחלקה לספרות משווה, אוניברסיטת בר אילן