מאמר מאת ד"ר דנה פרג, ראש תכנית התואר השני בהתנהגות ופיתוח ארגונים – בית ספר איבצ'ר לפסיכולוגיה | בית ספר אריסון למנהל עסקים , המרכז הבינתחומי הרצליה
"בשני העשורים האחרונים נושא המשמעות בעבודה הלך ותפס מקום מרכזי במחקר האקדמי, בשיח הארגוני ובאופן שבו הפרט חושב על עבודתו. החשיבות הגוברת לנושא נובעת, כפי הנראה, מן המרכזיות שתופסת העבודה בחיינו (2002, Fu & Harpaz ) ובשינויים והשיבושים הפוקדים את עולם העבודה. בלושטיין טען כי עבודה ממלאת פונקציות רבות בחייו של האדם הבוגר: אמצעי שדרכו הוא משיג תועלות אחרות )כסף לקניית מוצרים או סגנון חיים (מסגרת שמסייעת ליצור רציפות וסדר יום, שייכות חברתית, עשייה ופעילות, הגדרה עצמית ומשמעות אישית וקבוצתית (2019, Blustein)כלומר, משמעות היא אחת מן המטרות או הפונקציות שהפרט יכול להשיג דרך עבודתו.." (מוזמנים לקרא את המאמר כולו)
המאמר מובא כאן באישור הכותבת. כל הזכויות שמורות לכותבת המאמר ולמערכת “פסיכואקטואליה” גיליון יולי 2020 אשר המאמר פורסם במסגרתו.
כותבת המאמר ד"ר דנה פרג- בנימה אישית:
עוד כילדה העסיקו אותי שאלות של "מה אהיה כאשר אגדל?". השנים חלפו, הפכתי לפסיכולוגית של עולם העבודה, אשר חולקת את חיי המקצועיים בין האקדמיה לבין עולם העבודה שבחוץ. אני מרצה, מלווה א/נשים וארגונים ובעיקר מסייעת לחבר בין שאלות המעסיקות אנשים וארגונים לבין ידע מן המחקר האקדמי, השירה, הספרות והאומנות. כיום, אני עומדת בראש תכנית התואר שני בהתנהגות ופיתוח ארגונים במרכז הבינתחומי, הרצליה. מרצה בארגונים בסוגיות בעולם העבודה המתחדש ובעיקר בשאלות של זהות ומשמעות בעבודה.