ספר מאת ד"ר פנינית רוסו נצר ודוד מעוז ישראל
כתיבת ספר בעברית בתחום הלוגותרפיה, הנה אירוע מבורך וראוי לציון ויש להוקיר את הכותבים על נטילת היוזמה והבאתה לכדי מימוש וביצוע. כולי תקווה שיוזמה זו תהווה פתח וזרז ליצירה ופרסום של מחקרים, מאמרים וספרים נוספים בתחום הלוגותרפיה, כאן בארץ וכמובן בעולם. את ספרם החדש של ד"ר רוסו נצר ומעוז ישראל, קראתי בשקיקה. הספר, סוקר ומרכז ידע תיאורטי, מחקרי וטיפולי בתחום המשמעות בכלל והלוגותרפיה בפרט וכולל עשרה פרקים עשירים, מלאי תוכן ומעוררי מחשבה.
מהי משמעות ומה בינה לבין אושר? מי מחפש משמעות – צעירים, מבוגרים, קשישים? ומהי הזיקה בין טראומה ומשמעות? שאלות אלה ורבות אחרות שואלים המחברים ומשיבים.
גישות הומניסטיות שונות נסקרות בספר, לצד הפסיכואנליזה, תוך בחינת הנחותיהן מול עיקרי שיטתו של ויקטור פראנקל. גם עיון במצע הפילוסופי של הלוגותרפיה – הגישה הפנומנולוגית והפילוסופיה הקיומית, נכלל בספר. גולת הכותרת, לטעמי, נעוצה בחלקו המעשי של הספר, הכולל ציון גישות וטכניקות אבחון, התערבות וטיפול (פרטני וקבוצתי) בגישת הלוגותרפיה. בספר משובצות גם טבלאות ותרשימי זרימה יישומיים ותיאורי מקרים "מן השטח". יש להחמיא גם על הקדשת פרק לאתיקה בלוגותרפיה, נושא שאינו זוכה למקום ראוי ומתבקש בספרים בעלי השלכות קליניות.
אם אסכם, מדובר לטעמי בספר עיון חשוב ויסודי, שמתבקש היה שייכתב כבר מזמן, עבור קהל המטפלים (לוגותרפיסטים ושאינם לוגותרפיסטים) דובר העברית בפרט ועבור מטפלים בכלל. ספר זה יכול לשמש לתפישתי כלי עזר חשוב לאורך תהליך הכשרתם של מטפלים בלוגותרפיה. באשר לחוויית הקריאה, לצד היות הספר רהוט ומהודק, הוא אינו קל להפנמה ותכניו מחייבים קריאה קשובה ולומדת, גם בשל רוחב היריעה וגם לנוכח השפה הגבוהה והשילוב המאתגר בין תיאוריה ומעשה.
לסקירת ספרים נוספים בתחום – לחץ כאן
למאמרים בתחום חינוך ותפיסת המשמעות בביה"ס
© התמונות בפוסט מובאות מתוך הספר וכל הזכויות שמורות ליוצריו