שילוב לוגותרפיה עם CBT מהווה אתגר ראוי בשל תוספת הערך הטיפולי והגברת תחושת הרווחה אצל המטופל לצד הגברת יעילות הטיפול לאורך זמן. כל אחת משתי הגישות מדגישות היבטים שונים ודומים, אולם הלוגותרפיה מדגישה את המימד האנושי והנואטי (הרוחני) של האדם. לא די במתן התייחסות למחשבות לפרשנות ולפעולות האדם אלא שיש לקדם את תחושת המשמעות בחיים והתכלית בחייו של האדם.
המאמר (באנגלית) דן באתגר שבאינטגרציה שבין הלוגותרפיה, שפותחה על ידי ויקטור פרנקל , לבין ה CBT גישת הטיפול קוגנטיבי התנהגותי שפותחה על ידי אהרון בק. המאמר מציג קווי דמיון רבים, ורעיונות מעשיים כיצד ניתן לשלב טכניקות לוגותרפיות במודל CBT של בק. מטרת המאמר להרחיב את הרעיונות הללו, את הדימיון וההבדלים ביניהם, ולתאר את היתרונות בשילובם.
המאמר (באנגלית) מתייחס לעקרונות של שתי הגישות, עורך השוואה ביניהן וסוקר את היתרונות שבשילובן.
- סקירה כללית של הלוגותרפיה ויסודות הטיפול
- תפיסת התלת מימדיות של האדם על פי הלוגותרפיה,
- ניתוח מושגים כגון: משמעות, חופש, בחירה, אחריו, התעלות עצמית, משאבים בריאים
- טיפול לוגותרפי כטיפול אובייקטיבי וטכניקות טיפול
- סקירה כללית על טיפול CBT
- המודל הההתנהגותי הקוגניטיבי
- הבסיס התיאורטי של ה CBT, יעדים ותהליך הטיפול
- השוואה בין לוגותרפיה ו CBT, קווי דמיון והבדלים
- יתרונות של שילוב לוגותרפיה ו CBT
Integrating Logotherapy with Cognitive Behavior Therapy:
A Worthy Challenge
From: Matti Ameli ©
ללקסיקון המונחים בלוגותרפיה – לחץ כאן
© https://www.researchgate.net
This site is not for profit. ©All rights reserved to the authors and authors of the article and / or to the source sites – we respect copyright and make an effort to locate the rights holders in the photographs and texts that come to us. If you have identified a photo or text on the site that you have rights to, you may contact us by email and request to stop publishing it or request to add your credit.