אין מרשם למציאת משמעות ובכל זאת שלושה תחומים שבהם כדאי לחפש:
- ערכים יצירתיים – מה אני נותן לעולם, כמו: עבודות, תחביבים, מסירות למשימה.
- ערכים חוויתיים – מה אני מקבל מן העולם, כמו: פגישות עם יצירות אמונות, עם הטבע או עם אנשים.
- ערכים התייחסותיים -במצבי גורל בלתי ניתן לשינוי הביטוי הוא בעמדה שאדם נוקט, בעמידתו האיתנה מול גורל זה, היכולת להפוך סבל לניצחון אנושי.
לעיתים עשויה להיווצר אי התאמה בין ערכים, התנגשויות נואוגניות, למשל אדם ששואף להתפתח מקצועית ולשם כך נדרש לעזוב את משפחתו ולעבור למדינה אחרת. פרנקל מדבר על כך שגם אם זה לא נראה כך על פני השטח תמיד יהיה ערך אחד שיותר חשוב לאדם מזולתו ועליו להיות קשוב לעצמו ולצו מצפונו ולבחור בהתאם לכך גם אם זה לא יהיה תואם את דרישות החברה.
כמו כן השאיפה היא לפתח אוריינטציה של ערכים מקבילים ולא של מערכת ערכים פירמידית, היינו: לא אוריינטציה חד צדדית שבה קיים ערך אחד עליון ואם הוא נופל כל מושג החיים מתערער ומתפורר, ומצבו הנפשי של המטופל נוטה לחוסר יציבות אלא מערכת ערכים יציבה ומגוונת ואפשרויות חלופיות לעיצוב חייו מחדש כאשר ערך כלשהו נפגע.
מגזין בלוגותרפיה מגזין לוגותרפיה ומשמעות בחיים, פילוסופיה וישום, מאמרים כתבות מחקרים ומידע