כנס לוגותרפיה – עוגן של משמעות בתוך אי ודאות

הכנס נערך ב 27/1/2021    והשתתפו בו כ 200 משתתפים ב ZOOM

חוסנה של הרוח האנושית!
כולנו עברנו זמנים מאתגרים בשנת 2020 וכל אחד מאתנו, על-פי יכולתו, התעלה מעל מכשולים רבים! בתוך מכשולים אלו, טמונים האוצרות העמוקים ביותר של חיינו, המשמעות המנחה את מסענו אל עבר שלמותנו. בהתבסס על משנתו של פרופ' ויקטור פראנקל, מחבר רב-המכר האדם מחפש משמעות, ימחישו הדוברים ביום העיון את רוח גישתו, ויציגו כלים, המסייעים לגלות כיצד לעגן משמעות בחיינו. הצטרפו לקהילה של אנשים בעלי השקפת-עולם דומה, כשאנו אורגים את שטיח המשמעות הגדול של חיינו, וקולטים את ערכה של המתנה הנפלאה הנקראת חיים!

המרצים והנושאים בכנס: 

ד"ר דידה קימור– זרקור על הלוגותרפיה כהשראה לחיים

בהרצאה תוצג התשתית התיאורטית של פילוסופיית החיים ותפיסת האדם שבבסיס הלוגותרפיה. יוארו מושגי היסוד והעקרונות הבסיסיים עליהם מושתתת הגישה, כגישה אופטימית לחיים. הללו משמשים כזרקור, המסייע לכל אדם למצוא את נתיבו ולחיות חיים משמעותיים, כמו גם לאנשי המקצוע לעזור למטופליהם למצוא את המשמעות הייחודית לסיטואציות השונות, המבקשות מענה בחייהם.

ד"ר דידה קימור

דידה קימור הנה דוקטור לפילוסופיה, לוגותרפיסטית (Diplomate in Logotherapy) ומטפלת בתנועה, בעלת רקע גם בייעוץ פילוסופי. ממקימי העמותה ללוגותרפיה בישראל. מרצה ומנחה בתוכניות הלוגותרפיה בארץ בעברית ובאנגלית, למן הקמתן, באוניברסיטת חיפה ובמכון ויקטור פראנקל בישראל. מתמחה בחקר התודעה, פילוסופיה אקסיסטנציאליסטית ומשמעות החיים.

פרופ' יורם עשת – ניצחון הרוח האנושית: עדות אישית

בהרצאה ישתף אותנו יורם כיצד הצליח להפוך את הטראומה לבעלת משמעות אישית, ויתאר את התמודדותו עם אימי המלחמה ועם המאבק לחזור לחיים בעלי משמעות, כנגד כל הסיכויים. סיפורו האישי, המתואר בספרו המרגש "אדם הולך הביתה", הנו מקור השראה לכל אדם, על כוחה של הבחירה בחיים, למרות הכל. ההרצאה תעסוק בכתיבה הנרטיבית שעזרה ליורם להתפייס עם הכאב, כמהלך מרכזי בהבניית תודעה.

פרופ' יורם עשת
פרופ' יורם עשת

במלחמת יום הכיפורים נפצע יורם עשת פציעה אנושה במוחו, ששיתקה את מחצית גופו ופגעה קשות בראייתו. אך החמור מכל- הפציעה פגעה ביכולתו לקרוא ולכתוב. הוא נאלץ ללמוד הכל מחדש, ולהתמודד עם מגבלות פיזיות חמורות ועם טראומה נפשית קשה. כיום הוא פרופסור מן המניין במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. הוא המייסד והמנהל לשעבר של המכון לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה.

ד"ר סוניה פאו – לוגותרפיה: מתאוריה למעשה

ההרצאה תעסוק ביישום העקרונות הבסיסיים של הלוגותרפיה בחיי היומיום ובחדר הטיפולים. יוצגו מקרים מן השטח, שידגימו כלים שונים, שפותחו מתוך עקרונות אלה. הכלים נועדו לסייע לאדם לחיות חיים אופטימאליים, של הגשמת משמעות אישית וקיום קשרים חברתיים משמעותיים. מטרת ההרצאה הנה הקניית יכולות להתמודדות מיטבית עם אתגרי החיים בכלל ועם אתגרי התקופה הנוכחית בפרט.

ד"ר סוניה פאו

ד"ר סוניה פאו, הנה עובדת סוציאלית, עוסקת בפסיכותרפיה ולוגותרפיה, ומרצה בחוג לגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה ובמחלקה לעבודה סוציאלית במרכז האקדמי רופין.

ד"ר יקיר קאופמן – חשיבות המשמעות לבריאות הנפשית והפיזית בימי השגרה והקורונה

ההרצאה תעסוק בקשר שבין תחושת משמעות בחיים לבריאות, ותחושת העדר משמעות להיווצרות מחלות, בזמנים רגילים, ובתקופת הקורונה במיוחד. הוכח, שאיבוד משמעות בחיים, גורם למצבי לחץ, המובילים לחולי. בתקופה זו, אנו עדים לכך, שהבידוד והריחוק החברתי, איבוד מקום העבודה, ותחושת אי-הודאות, יצרו הפרעה במשמעות, בשל תחושת איבוד השליטה, שהביאו בתורם, לירידה בבריאות הנפשית והפיזית. ככל שעולם המשמעות של האדם שלם יותר, בכל היבטי חייו, כך יגדלו חוסנו הנפשי והפיזי, ותחושת התקווה בחייו.

ד"ר יקיר קאופמן

ד"ר יקיר קאופמן הינו מומחה בעל שם עולמי בנוירולוגיה התנהגותית, ונחשב לאחד המומחים המובילים בישראל בתחום הרפואה האינטגרטיבית. מרצה בפקולטה לרפואה בביה"ח הדסה. כהן כמנהל המח' הנוירו-פסיכו-גריאטרית בביה"ח הרצוג, ושמש כמנהל הרפואי של ביה"ח כולו עד 2019. כיום, לאחר התמחות נוספת בבריאות הציבור, עובד בחטיבת הרפואה של משרד הבריאות.

* האחריות לתכנון וביצוע הינה באחריות מארגני יום העיון, העמותה ללוגותרפיה בישראל ו- מכון ויקטור פראנקל ללוגותרפיה בישראל.
** הצגת המידע באתר זה נעשית ללא מטרת רווח וללא כל תמורה, והיא חלק מהעשייה הרחבה בארץ להנגשת המידע והרעיונות של ויקטור פראנקל והלוגותרפיה ותפיסת המשמעות בחיים, בקרב קהל הקוראים והמתענינים.

נכתב ע"י תוכן מקושר

כל הזכויות שמורות לכותבי ובעלי המאמר ו/או לאתרי המקור - אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים וטקסטים המגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום או טקסט שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו בדוא”ל ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם. This site is not for profit. All rights reserved to the authors and authors of the article and / or to the source sites - we respect copyright and make an effort to locate the rights holders in the photographs and texts that come to us. If you have identified a photo or text on the site that you have rights to, you may contact us by email and request to stop publishing it or request to add your credit.

אחרים קראו גם את:

דמות האדם במשנתם של אדלר ופרנקל

דמות האדם במשנתם של אלפרד אדלר וויקטור פרנקל, מאת פרופ' דוד גוטמן    המאמר כולל …

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן