מאמר מרתק הקושר היטב בין התפיסה הנרטיבית הטיפולית, האקזיסטנציאליזם, וחשיבותה של תחושת משמעות בחיים.
המאמר אשר פורסם במקורו ב "פסיכואקטואליה" גיליון יולי 2013, מציג תובנות על המפגש הייעוצי/טיפולי , על חשיבותו של המטפל המסייע למספר להבין את סיפורו ולהעניק הגיון ומשמעות לאירועים הספורדיים ולעיתים האקראיים שאותם הוא חווה בחייו.
ניתן לקרא בו על תובנות הקשורות לבסיס הקיום האנושי, להתמודדותו של הפרט עם החופש לבחור ולהחליט, עם חיפושו של האדם אחר קשר, אהבה והבנה, עם הידיעה שקיומו בעולם זמני ועם רצונו להעניק לחייו משמעות. המחבר מציג את יכולתה של הפסיכולוגיה האקזיסטנציאליסטית לסייע לנו בהבנת התכנים, הבעיות והקשיים שעימם נתקלים בני אדם בחייהם. המודעות לנוכחותו של המוות, הבדידות הקיומית והחיפוש אחר משמעות, הם תכנים מרכזיים בחיי האדם.
מתוך המאמר :
"..המפגש עם שושי, חיזק את דבריו של ויקטור פרנקל בהקשר לכוחה ועוצמתה של מציאת משמעות באירועים השונים בחיינו. לדבריו, אדם המוצא משמעות, מוכן לסבול, להקריב קרבנות למענה ובשעת הצורך גם למסור את נפשו עליה. כשאין משמעות, הוא נוטה לאבד את עצמו לדעת, גם אם באו כל צרכיו על סיפוקיו (פרנקל 1982). נראה, כי התסכול של שושי נבע מכך שהתמודדותה הסיזיפית עם קשייה שלה ועם קשייו של איתי, נתגלו עבורה כהתאכזרותו של גורל חסר משמעות.."
כל הזכויות שמורות © למחבר ולמערכת "פסיכואקטואליה"